Perruqueries-Agremiades-HaroldAbellan-20

Consells per l'afaitat

 

És, probablement, la rutina de bellesa més comuna entre els homes.

 

Al llarg de la seva vida, l'home passa aproximadament 780 hores (32 dies i mig) afaitant els 8 metres de pèl que com a mitjana creixen a la cara.


La barba d'un home conté entre 7.000 i 15.000 fol·licles capil·lars, un nombre genèticament determinat.


El pèl del rostre de l'home té aproximadament el doble de diàmetre que el pèl femení.


La barba de l'home conté el mateix nombre de cabells que la suma de les cames i axil·les de la dona.

 

El pèl creix cada dia un mitja de 0.3 mm, que són uns 13 centímetres a l'any.


El pèl de la barba, quan està sec, té la duresa d'un filferro de coure.


 

 

Segons manifesten les pintures rupestres, l'hàbit d'afaitar-se ja era popular en la prehistòria.


A l'Edat de Pedra, una bona afaitada suposava un avantatge en les lluites cos a cos, ja que la barba era un interessant punt d'atac per a l'enemic.


Els sistemes d'afaitada de l'època eren les pedres afilades, tosques, pinces fabricades amb banyes d'animals o branques ardents.


Sumeris i babilonis van desenvolupar rudimentàries versions de la crema d'afaitar. Utilitzaven una barreja/mescla de greix animal i cendra de fusta per preparar la pell per a l'afaitada.

 

 

 

 

Consells per aconseguir una millor afaitada

 

 

  • Afaita’t durant o després de la dutxa, de manera que l'aigua calenta i el vapor obrin els porus i facin que el borrissol s'estovi a l’absorbir l'aigua. Aconseguiràs una millor afaitada danyant menys la pell.

 

  • Conserva la pell molla; també la fulla. Això crearà una fina pel·lícula d'aigua entre la fulla i la pell fent que llisqui millor i la danyi menys.

 

  • Utilitza aigua calenta durant l'afaitada (no exageris, no cuinarem un ou passat per aigua) i també per netejar el rostre després de l'afaitada. Utilitza després aigua freda per tancar els porus, refrescar la pell i evitar la sagnia si no has tingut massa pols.

 

  • L'escuma d'afaitar no és d'efecte instantani, deixa-la actuar durant un o dos minuts. També és recomanable començar per les zones més senzilles, com els costats de la cara, i deixar que la crema continuï estovant el borrissol en parts més complicades, com el bigoti o el coll.

 

  • Gasta’t els diners en una bona maquineta d'afaitar. La diferència entre les d'un sol ús i una bona fulla és abismal. Realment val la pena.

 

  •  Assegura’t que la fulla estigui afilada. Mai no veuràs un videojoc en el qual l'espasa del protagonista estigui oscada. Imagina el que podria fer amb els colls dels enemics, i ara pensa en els efectes d'una fulla no afilada sobre la teva pell. Digne d'una pel·lícula de terror.

 

  •  Afaitar-se en contra de la direcció de creixement del borrissol proporciona un més ben afaitat, però també danya més la pell, i és més probable que et tallis. És millor començar a favor del creixement del borrissol i afaitar-se en contra en algunes zones només si és absolutament necessari.

 

  •  En acabar renta la fulla, però no utilitzis draps o tovalloles per assecar-la. Si ho fas aconseguiràs que deixi d'estar afilada ràpidament. Al seu lloc, simplement sacseja-la una mica perquè se'n vagi l'aigua.

 

  • L'afaitada danya la pell. És convenient utilitzar un after shave després de l'afaitada. Assegura’t que no contingui alcohol. No és una bona idea tenint en compte que en aquell moment tenim la pell irritada.

 

  •  Has pensat a no afaitar-te tots els dies? El look "barba de dos dies" sembla que funciona bastant bé últimament. Assegura’t, això sí, que la teva parella estigui d'acord i que a la feina no hi hagi cap problema.

 

 

 

Altres punts a tenir en compte

 

 

Tracta d'afaitar-te després del bany. L'absència de grassa i de residus a la pell facilita el passi més bé la fulla.


Si tens una barba tancada, posa't una tovallola calenta sobre el rostre uns 30 segons. Quant més suau estigui el pèl, millor lliscarà la màquina d'afaitar sobre el rostre.


Utilitza cremes o gel d'afaitar i fes-te massatges a la regió de la barba en cercles, d'un costat a l'altre, de dalt a baix. Això ajuda a tallar el pèl més arran del cutis.


Comença a afaitar-te pels costats del rostre, on la pell és menys sensible, fent lliscar la fulla en el sentit en el qual creixen els pèls.


Evita passar-te la fulla en sentit contrari al creixement del pèl. Condueix la fulla cap a baix als pèls que creixen cap a baix i cap a dalt en aquells que creixen cap a dalt. Anar en contra del sentit del pèl (afaitar-se amb conflicte) deixa una afaitada una mica més arran, però irrita massa la pell.


Canvia la fulla després de 3 o 4 d'afaitades. Les fulles gastades tallen, rasquen i cremen la pell, sobretot les més sensibles.


Si es tracta d'una pell amb acne, cal anar amb compte per no tallar els punts lesionats, disseminant els bacteris presents en l'acne per tota la cara.


Aplica una tovallola calenta novament, per retirar les restes que queden de la crema d'afaitar.

 

Esbandeix-te el rostre amb aigua freda per tancar els porus.
 

Finalment, aplica’t una loció per a després d'afaitar sense alcohol per no irritar o ressecar la pell. Qui tingui acne pot reemplaçar la loció per un antibiòtic en forma de gel.
 

 


Post afaitat

. Evitar l'aigua calenta, posar-hi aigua freda.

. Assecar la pell amb "lleugers" tocs i no fregant.
. És recomanable utilitzar cremes hidratants hipoalergèniques i sense perfum.
. Evitar l'ús de perfums sobre la pell de la cara: produeix reassecament i al·lèrgies (ja que porten alcohol).
. Usar només loció per després d'afaitar per hidratar i protegit la pell.

 

Perruqueries-Agremiades-HaroldAbellan-20